6 makkelijke manieren om sfeer in je huis aan te brengen

Een gezellige en warme sfeer in huis creëren is voor sommige mensen niet de makkelijkste taak. Je bent snel geneigd om vanalles aan te schaffen wat je leuk vindt, maar als het dan allemaal in je huis staat is er het geen geheel meer en kan het snel rommelig overkomen. Je huis niet te vol bouwen en je houden aan één stijl is dus erg belangrijk voor de juiste sfeer in huis. Maar welke tips kun je nog meer volgen?

Openhaard

Door een openhaard aan te brengen in je woonkamer krijg je meteen een warme en huiselijke sfeer. Zelfs als je geen rookafvoer in huis hebt, is het mogelijk om een openhaard te laten plaatsen. Denk hierbij aan afvoerloze gashaarden of elektrische haarden. Ook wanneer een openhaard uit staat kan het een mooie uitstraling geven aan de woonkamer. Maar natuurlijk is het vooral in de winter wanneer je lekker voor het vuur op kunt warmen een echte sfeermaker in huis.

Verlichting

Verlichting is erg belangrijk voor de sfeer van een kamer. Wit ongezellig licht geeft een heel andere sfeer dan warm geel licht. Om een gezellige sfeer te creëren is het mooi om een aantal verschillende staanlampen met geel licht te gebruiken, in plaats van één centrale plafondlamp. Ook het gebruik van kaarsen geeft natuurlijk een erg warme sfeer. Met een schaal met kaarsen op tafel krijg je meteen gezelligheid in huis.

Muurstickers

Een makkelijke manier om een kamer meer sfeer te geven is het gebruik van muurstickers. Je kunt namelijk voor elk interieur wel een passende muursticker vinden. Het is ook handig om hier meteen een statement mee te maken. Kies een passende quote of print die bij je past en maak op deze manier je interieur helemaal af.

Kleur

De kleur die je kiest kan een groot verschil maken voor de sfeer in huis. Je kunt ervoor kiezen om een muur te verven in de gekozen kleur of juist te werken met accentkleuren door verschillende woonaccessoires in deze kleur aan te schaffen.

Planten

Door planten toe te voegen aan je huis, kun je voor een levendige en frisse uitstraling zorgen. Wissel af met kleine plantjes op de vensterbank of op tafel, grotere staanplanten om een lege hoek op te vrolijken en eventueel hangplanten aan het plafond. Dit is namelijk weer helemaal in.

Stof

Het toevoegen van stof is natuurlijk ook een goede manier om meer warmte in huis te krijgen. Een stoffe bank heeft vaak een zachte uitstraling, die je aan kunt vullen met verschillende kussens en dekens. Maar vergeet vooral ook niet een tapijt, dit kan namelijk meteen de look van heel je woonkamer veranderen. Ook gordijnen spelen hierin een belangrijke rol. Kies voor een warme kleur die past bij je interieur.

Welke van de bovenstaande tips ga jij opvolgen om gemakkelijk meer sfeer in huis te creëren?