Afknappers bij het bezichtigen van een huis

Het bezichtigen van een huis is altijd spannend. Wat ga je aantreffen en gaat het je bevallen? Ook voor de verkopers is het erg spannend. Is alles wel in orde en laten we een goede indruk achter? Er zijn een paar afknappers die ervoor kunnen zorgen dat mensen minder snel geneigd zijn om over te gaan tot kopen.

Nare geurtjes


Een grote afknapper kan een vieze geur in huis zijn. Ondanks dat dit iets is dat kan worden opgelost, geeft het bezichtigers niet echt het gevoel dat ze fijn thuis kunnen komen in het huis waar ze kijken. Bij nare geurtjes kun je denken aan een sterke lucht van bijvoorbeeld een kattenbak of aan sigarettenrook. Of zelfs aan een rioleringslucht. Niet erg uitnodigend allemaal. Zorg er daarom altijd voor dat het lekker ruikt in huis als er mensen langskomen om te bezichtigen. Rook niet binnen, zet alle ramen lekker open en bak bijvoorbeeld voor er bezichtigers een lekkere taart. Zit zorgt voor een huiselijke geur. Ook de geur van verse koffie doet het altijd goed.

Een rommelig huis


Dit is ook weer iets dat je makkelijk kan oplossen als nieuwe eigenaar, maar dat toch niet erg uitnodigend is. Een rommelig huis is zeker een afknapper voor bezichtigers. Als je gaat kijken in een huis waar het netjes en schoon is, kun je al veel beter een voorstelling maken van zelf thuiskomen in dat huis. Als het rommelig en vies is, wil je het liefst zo snel mogelijk weg. Een voorbeeld: een huis bezichtigen waar de bedden niet zijn opgemaakt, is niet erg uitnodigend. Als er veel rommel ligt, lijkt het huis ook kleiner. Ruim dus netjes op voordat je bezichtigers over de vloer krijgt.

Gevaarlijke situaties


Je kunt het je misschien haast niet voorstellen maar toch is dit al meerdere keren gebeurd: huizen waarin gevaarlijke situaties te vinden zijn voor bezichtigers. Denk aan trapleuningen die niet vastzitten, balkons die op instorten staan en loshangende elektriciteitskabels. Los dit altijd op voordat er bezichtigers komen (en natuurlijk sowieso voor jezelf). Als een bezichtiger in een gevaarlijke situatie komt, heeft diegene al snel een erg negatieve associatie bij een huis. Knap gebreken dus zo snel mogelijk op. Kun je dit niet zelf? Laat het dan doen door een vakbedrijf, zoals Rudy Vermeeren.