Afrasteringen

AfrasteringenAfrasteringen zijn er in vele vormen en maten, afhankelijk voor welk dier het gebruikt wordt. Wat zijn nu de voornaamlijkste soorten en waarvoor gebruik je deze?

Een afrastering in de vorm van een hek, van hout of metaal, wordt met name gebruikt als afrastering van de erfscheiding. Echter, wordt deze vorm ook veel gebruikt om paarden binnen de omheining te houden. Indien het hek van hout is, is het verstandig om het met een elektrische afrastering te combineren. Zo verleng je de levensduur van het hek.

Gaas is ook in vele hoogten en soorten verkrijgbaar, soms gecombineerd met een metaal raamwerk. Ook voor gaas is het aan te raden dit te combineren met een elektrische afrastering. Gaas heb je ook in vele vormen, van koppengaas tot schapengaas.

Tot slot kan men prikkeldraad als afrastering gebruiken. Gelukkig zie je dit in Nederland steeds minder, aangezien er veel dieren ernstig verwond raken door prikkeldraad. Het beste is om van een hek of gaas uit te gaan in combinatie met een elektrische afrastering voor de levensduur.