Belangrijke tips bij het kopen een laminaat vloer

Ben je op zoek naar een laminaat vloer voor thuis? Dan heb je voldoende keuze om een een vloer te kiezen waar jij je thuis helemaal op je gemak kan voelen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste criteria voor het kopen van een laminaat vloer van Cibo Vloeren.

Dikte van de laminaat vloer 

Wanneer je een laminaat vloer gaat aanleggen is het belangrijk om rekening te houden met een dikte van  minimaal 7 millimeter. Hierdoor zal het geluid beter kunnen dempen tijdens het lopen over de vloer. Daarnaast zal een laminaatvloer die dunner is dan 7 millimeter niet goed in elkaar geklikt kunnen worden en is de vloer tevens gevoeliger voor krassen van vocht.

Koop meer dan op je het eerste oog nodig hebt

Niets is vervelender dan erachter te komen tijdens het leggen van de vloer dat je te weinig hebt. Daarom is het ook beter altijd zo een 10 tot 25% meer te kopen. Wanneer je het laminaat diagonaal gaat leggen kun je hier namelijk nogal snel op verkijken. Bovendien heb je dan veel meer restafval. Daarnaast kan het ook nooit geen kwaad het laminaat te bewaren. Wanneer er dan onverhoopt iets met de vloer gebeurd is kan onderdeel altijd worden vervangen. 

Kies voor een geluiddempende ondergrond  

Bij het aanleggen van laminaat is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het aanleggen van een geluiddempende ondergrond die tevens waterdicht is. Hiermee kan dan worden voorkomen dat het vocht in het laminaat kan trekken en uiteindelijk krom kan buigen. Bovendien is er natuurlijk niets vervelender dan een appartement of woning waar het laminaat voortdurend kraakt. 

Laat het laminaat wennen aan het klimaat van je kamer 

Voordat je de laminaatvloer laat of gaat leggen is het belangrijk om het laminaat eerst in de ruimte te leggen. Het laminaat kan dan alvast acclimatiseren. Hierdoor wordt voorkomen dat het laminaat gaat krimpen of uitzetten.

Advies nodig? 

Heb je advies nodig bij het kiezen van jouw laminaat vloer? Neem dan een bezoekje in de showroom, zodat je er een beeld bij hebt en tevens direct advies kunt vragen aan de verkoopmedewerkers.