Boxsprings

boxspringsWat is een boxspring?

Een boxspring is eigenlijk de bodem die onder een boxspring zit, maar de naam boxspring wordt vaak voor het geheel gebruikt. De goede benaming voor een compleet boxspring bed zou eigenlijk een boxspring combinatie moeten zijn. Een boxspring combinatie bestaat uit de boxspring bodem op pootjes, één of twee matrassen en een topmatras. Een boxspring wordt ook vaak geleverd met een hoofd- en of voetenboord. De naam boxspring komt oorspronkelijk van de beklede bak met veren die als bedbodem wordt gebruikt.

Populariteit van boxsprings

De laatste jaren is de populariteit van boxsprings erg gegroeid. Veel mensen associëren boxsprings met luxe omdat boxsprings ook vaak in hotels worden gebruikt. Daarnaast zijn de bedden ook gewoon heel comfortabel en hebben een mooie uitstraling. Veel mensen hebben de voorkeur voor een boxspring combinatie omdat deze normaal gesproken ook wat hoger liggen dan andere bedden. Hierdoor is het makkelijker instappen.

Doordat de boxspring wordt bekleedt met stof kun je bij een boxspring kopen je keuze afstemmen met de rest van je interieur en gemakkelijk verschillenden kleuren kiezen. Een belangrijk onderdeel van een boxspring combinatie is natuurlijk het matras. Vaak worden bij boxsprings de matrassen standaard geleverd, maar het kan ook gebeuren dat je het matras er los bij kunt kopen. Hierbij zijn veel verschillende keuzes waar ook nog de optie topdekmatras bij komt. Ligt je bij de aankoop van een matras goed in, zodat je weet wat voor soort matras goed aansluit op jouw wensen.