Dakkapel plaatsen

Hoe gaat het plaatsen van een dakkapel in zijn werk? Wat zijn de gemiddelde kosten en waar moet u op letten bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Wat kost het u?

Wat het dakkapel plaatsen u kost, verschilt per type en materiaal. De voordeligste keuze is een prefab exemplaar. Zo’n dakopbouw is van tevoren in de fabriek al in elkaar gezet, en kan kant en klaar op uw dak worden geplaatst. Voor houten prefab dakkapellen kunnen de volgende gemiddelde prijzen worden aangehouden:
• Breedte 2 meter: € 3.000 – € 4.000
• Breedte 3 meter: € 3.500 – € 4.500
• Breedte 4 meter: € 4.000 – € 5.000
• Breedte 5 meter: € 5.000 – € 6.000

Prefab binnen 1 dag

Omdat prefab dakkapellen kant en klaar op uw dak kunnen worden geplaatst, hoeft u niet langer dan 1 dag in de rommel te zitten. ‘s Ochtends wordt u wakker onder een schuin dak, overdag komt de dakkapellenspecialist langs voor het plaatsen van de dakkapel, ‘s avonds slaapt u in een nieuwe kamer.

Een maatwerk dakkapel

Er zijn verschillende redenen om toch niet te kiezen voor prefab. De belangrijkste reden is als u op zoek bent naar een dakkapel met specifieke afmetingen of een afwijkend model. Ook hier kan een dakkapelspecialist u van dienst zijn. Op verzoek maakt hij een ontwerp op maat, gebaseerd op uw persoonlijke wensen. Zo krijgt u de dakopbouw die het best bij uw woning past.

De erkende vakman

Wilt u zeker weten dat u uw dakkapel vakkundig laat plaatsen, kies dan voor een dakkapellenspecialist die is aangesloten bij een keurmerk of brancheorganisatie, bijvoorbeeld het keurmerk BouwGarant of 1 van de 2 brancheverenigingen, VKG en VMRG.