Een geschikt matras voor mensen met reuma

Wist je dat bijna twee miljoen Nederlanders te maken hebben met een reumatische aandoening? Hierdoor krijgen reuma patiënten sneller onvoldoende nachtrust dan een gezond persoon. Wie aan reuma lijdt, heeft daarom een goed matras nodig. Het ideale matras voor reumapatiënten bestaat helaas nog niet. Daarentegen is de keuze voor een matras uitermate belangrijk, omdat het drukverlagend werkt en dit draagt bij aan een betere nachtrust. Wil je erachter komen wat een geschikt matras is voor reumapatiënten. Lees dan snel verder!

Soorten matrassen

Er zijn verschillende soorten matrassen die de nachtrust van reumapatiënten kan verbeteren. Het ‘beste matras’ voor mensen met reuma is er helaas niet, omdat dit voor iedereen persoonlijk is. Daarom is het verstandig om na te gaan welke klachten je bij jouw huidige matras en bed hebt. Zo heb je matrassen van latex, een waterbed en een oplegmatras. Een latex matras heeft als voordeel dat het zacht is en zich makkelijk vormt naar een lichaam. Mocht je niet zoveel te besteden hebben, dan is het oplegmatras de ideale oplossing. Vaak zijn oplegmatrassen namelijk goedkoper, dan andere matrassen. Daarnaast heb je nog het waterbed. Een waterbed is verwarmbaar, waardoor de drukverdeling goed is voor het lichaam.

Advies op maat

Mocht je er niet uitkomen welk matras het meest geschikt is, dan kun je je nog altijd laten adviseren door een ergotherapeut. Heb je niet zoveel geduld om je te laten adviseren door een ergotherapeut, dan kun je ook bij een wooncentrum om advies vragen. De Been slaapadviseurs geeft hiervoor advies op maat. Zij beschikken namelijk over conforme zorgbedden en ze bieden een slaapgarantie aan. Dus mocht een matras niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je in overleg zoeken naar een andere passende oplossing.

Proefslapen

Het is natuurlijk het meest verstandig om een matras meteen uit te proberen. Dan weet je namelijk precies welke matras het meest comfortabel ligt. Dit bespaart een hoop tijd en hierdoor krijg je sneller een goede nachtrust. Wanneer je een matras thuis uitprobeert, heb je meer tijd om hem echt uit te testen.

Schroom dus niet en laat je adviseren.