Een glazen dak in je woning

Misschien zit je te twijfelen of een glazen dak in je woning misschien een optie is of misschien wil je meer weten over de voordelen van een glazen dak. Een glazen dak heeft heel wat voordelen, zo creeren ze heel wat licht, vergroten optisch een ruimte en creeren daarmee een ruimtelijk gevoel. Een glazen dak is dan ook sterk in opmars bezig, mede door de ontwikkeling van zonwerend glas waardoor de temperatuur in de woning niet te hoog oploopt, ook niet wanneer het buiten erg warm is.

Op esthetisch gebied is een glazen dak een grote meerwaarde. De lichtinval is namelijk glazenplafondeen groot voordeel en zeker bijvoorbeeld in de winter kan deze zorgen voor een zomers gevoel. Een glazen dak past dan ook in ieder type huis, vaak geef je op die manier een moderne look aan je woning. Praktisch gezien kan het ook een goede oplossing zijn indien je maar weinig ramen hebt in je woning, je kunt dan toch voor een natuurlijke lichtinval zorgen.

Natuurlijk is de afmeting van je glazen dak vooral afhankelijk van de grootte van je woning en het soort constructie welke je wilt gebruiken. Natuurlijk dient hier ook rekening gehouden te worden met de technische aspecten en zitten er ook wel wat beperkingen aan een glazen dak. Dit heeft vooral te maken met het gewicht van het glas, de constructie dient deze natuurlijk goed te kunnen dragen anders wordt het onveilig. Het is belangrijk dat er bij het glazen dak gebruik wordt gemaakt van veiligheidsglas, een hoge buigbreeksterkte is erg belangrijk en ook voor inbraakbeveiliging is dit erg belangrijk.