Een industriële keuken laten maken

Een industriële keuken krijgt meer en meer succes. We gaan terug naar het eenvoudige, stoere en ruwe uiterlijk. We kiezen voor degelijkheid en duurzaamheid. Recuperatiemateriaal wordt opnieuw gewaardeerd. De trend van lofts en opgeknapte industriële panden zet zich verder door. De industriële keuken sluit hierbij volledig aan.

 

keuken

Kenmerken van een industriële keuken

Een industriële keuken ziet er vooral stoer, sterk, degelijk en duurzaam uit. Er wordt gebruik gemaakt van eerlijke materialen zoals hout, roestvrij staal en metaal. Bovendien zijn veel van deze materialen gerecupereerd. Zo zie je bijvoorbeeld steigerhout, palettenhout en oude balken die verwerkt zijn tot tafelbladen, banken, aanrecht of zelfs keukenkasten. Handvaten worden van houten kasten gehaald en op de keukenkasten geplaatst. Metalen onderstellen van werkbanken worden van een nieuw tafelblad voorzien. Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe we gaan recupereren. Een ander kenmerk van een industriële keuken is dat de nutsleidingen gewoon bloot worden gelaten. Aircobuizen of waterleiding worden niet meer verstopt in kokers of achter kasten. Ze lopen gewoon op de muur door de kamer. We zien ook nog vaak duidelijk de structuur van het gebouw. Metalen balken blijven onbedekt. Bakstenen muren worden niet bezet. Betonnen vloeren krijgen een laagje verf en blijven zoals ze zijn.

 

Voordelen van een industriële keuken

De voordelen van de industriële woontrend is dat het vooral degelijk en duurzaam is. De inrichting gaat lang mee. Een ander voordeel is dat ze gemakkelijk te combineren is met accessoires. In kringloopwinkels en op rommelmarkten vind je heel leuke tweedehandszaken in deze stijl. Denk maar aan oude metalen kisten, stoere scheepslampen, oude barkrukken of een ouderwetse metalen vuilnisemmer. Voor heel weinig geld kan je een leuke inrichting creëren. Je kan je keuken natuurlijk zelf volledig inrichten en de kasten zelf maken. Ben je niet zo handig, dan kan je je industriële keuken laten maken op maat.

 

Industriële keuken laten maken op maat

Als het om de keuken gaat, kiezen de meeste mensen toch om ze op maat te laten maken. Een keuken die uit verschillende aparte elementen bestaat, oogt gauw nogal slordig en rommelig. Ook al is de industriële look helemaal niet clean en strak, toch geeft een op maat gemaakte keuken een nettere indruk. Houtkwadraat.nl bijvoorbeeld is een firma die keukens op maat maakt in de industriële stijl. Hun website laat zien dat ze met recuperatiematerialen werken, en deze toch mooi verwerken tot nieuw uitziende keukenmeubelen. Een industriële keuken laten maken hoeft niet duurder te zijn dan om het even welke andere keuken. En op deze manier kan je toch bij je favoriete stijl blijven die je in de rest van je woning ook hebt gecreëerd.