Een kleine badkamer ontwerpen

Alhoewel men er vaak van uit gaat dat voor een kleine ruimte, die bijvoorbeeld als slaapkamer wordt gebruikt, het maken van een indeling minder relevant is, zie je eigenlijk juist dat het van te voren hier goed over nadenken het verschil kan maken. Dit geldt eigenlijk nog sterker bij een kleine badkamer ontwerpen waar de geringe vloeroppervlakte, in combinatie met de het aantal verschillende bezigheden, nog nadrukkelijker vraagt om kennis van zaken. Voor het ontwerpen van kleine badkamers is het namelijk nog meer van belang dat de ontwerper niet alleen een mooie en passende indeling kan maken, maar ook ruime kennis heeft van de verschillende materialen zoals het sanitair, badkamermeubelen, douchecabines of de mogelijkheden van een inloopdouche. Productkennis is met name noodzakelijk omdat daarmee de juiste materialen, die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte en vormen, in het badkamerontwerp gebruikt kunnen worden.

Maak de kleine badkamer ruimtelijker

Als de kleine badkamer lang en smal is ontkom je vaak bij het badkamer ontwerpen niet aan een indeling waarbij het sanitair in lijn achter elkaar geplaatst moet worden. De wastafel voor het wandcloset en, afhankelijk van of er een raam in de ruimte aanwezig is, de douchecabine achteraan in de ruimte. Afhankelijk van de vorm of de afmetingen van de ruimte kan het slimmer zijn om voor een inloopdouche te kiezen. Als transparantie een issue is kan dit perfect door het plaatsen van een glazen douchewand die, zeker als de vloertegels doorlopen op de achterwand, voor een ruimtelijk versterkend effect gaat zorgen. Overigens maakt het ook verschil als men een langwerpige vloertegel gebruikt waarbij de lange zijde in de breedte wordt gelegd waardoor de badkamer breder lijkt en de  lange, smalle indruk wordt verminderd. Voor het betegelen van de achterwand zijn tegelstroken (in de breedte geplaatst) uit dezelfde serie als de vloertegel weer een fraai gezicht. Natuurlijk afhankelijk van de situatie kan men eventueel voor de inloopdouche ook een zijwand construeren en deze betegelen. Dit geeft nog meer de mogelijkheid om maatwerk toe te passen wat in een aantal situaties weer de beste oplossing kan zijn. Voor afbeeldingen van badkamer ontwerpen waar dit zo is toegepast kunt u eventueel een kijkje nemen in de online badkamershowroom van Sani-bouw waar een groot aantal badkamer ideeën te vinden zijn.

Meer badkamer ideeën

In iedere badkamer is het creëren van opbergruimte van belang, dat kan met losse badkamerkasten maar een badkamermeubel is hiervoor ook erg geschikt. Zeker als men hierbij voor een onderkast met lades kiest, deze bieden meer niet alleen meer opbergruimte maar zijn ook erg makkelijke toegankelijk. Een standaard badkamermeubel heeft meestal een diepte van rond de 50 á 55cm, wat in een lange en smalle badkamer als een behoorlijk ‘blok’ kan overkomen. Ook wordt de doorgang hierdoor beperkt, met namen als men ook tegelijkertijd van de badkamerruimte gebruik wil maken. Een badkamerspecialist weet dat er een klein aantal merken zijn die volwaardige badkamermeubelen produceren, zelfs voor tweepersoonsgebruik, die slechts een diepte hebben van 38cm. Deze laten niet alleen meer (doorloop)ruimte over maar door deze kennis van andere materialen, maten en vormen ontstaan wellicht ook weer andere ontwerpmogelijkheden voor uw badkamer. Een keuze is altijd beter dan slechts één optie.

Sani-bouw en 3D badkamer ontwerpen

Bij een lange en smalle ruimte zijn er vaak letterlijk en figuurlijk weinig ruimte om een aantal verschillende badkamer ontwerpen te maken eenvoudig weg omdat de indelingsmogelijkheden erg beperkt zijn. Bij Sani-bouw is de insteek overigens wel om altijd de ‘andere’ badkamer te ontwerpen zodat we, ook bij ruimtes met weinig mogelijkheden, een ontwerp kunnen presenteren dat in lijn is met de wensen van de klant. Tegelijkertijd dient het ook een ontwerp te zijn dat, gebaseerd op de kennis van de verschillende materialen, vormen en uitvoeringsmogelijkheden, de juiste basis legt voor uw nieuwe badkamer. Sani-bouw maakt gratis badkamer ontwerpen in 3D en met een online 360° view mogelijkheid, kijkt u maar eens naar onze badkamer ideeën op sani-bouw.nl