Feng Shui in de slaapkamer

Iedereen heeft wel eens gehoord van Feng Shui maar niet iedereen weet misschien wat dit inhoud en hoe je dit toe kan passen. Feng Shui is gericht op positieve energie, deze kan door je huis stromen als je hier aanpassingen voor maakt. Feng Shui toepassen in de slaapkamer is er vooral om bijvoorbeeld mensen die slecht slapen beter te laten slapen en om het algehele gevoel in de slaapkamer positief te maken.

Er zijn enkele tips die in je slaapkamer toepasbaar zijn om deze Feng Shui te maken. Daarom hier een aantal tips om wat kleine dingen te veranderen zodat de positieve energie in de slaapkamer terecht komt. Als je deur niet 90 graden open kan, kan het zijn dat deze wellicht tegen een kastdeur of een ander meubelstuk aan komt. Probeer dit te veranderen, door de deur komt namelijk positieve energie en anders wordt deze mogelijkheid beperkt.

De plaats van het bed is in de Feng Shui ook erg belangrijk. Het wordt als slecht beschouwd als je bed in één lijn staat met een uitgang. Je dient zelf wel in één oogopslag te kunnen zien wie er binnenkomt maar de ander jou niet. Zet hierbij het bed met het hoofdbord tegen de muur maar laat de zijkanten vrij. Het kan zijn dat je slaapkamer niet al te groot is, zorg dan dat er een andere plaats is voor het bed waar deze op een goede manier kan staan. Je kunt hierbij kamerverdelers gebruiken zoals een kamerscherm of werk met een licht gordijn om een soort van aparte ruimte te creëren.

Elektrische apparatuur  in je slaapkamer veroorzaken een magnetisch veld waar je energiestroom door verstoord kan worden, de straling kan een negatief effect hebben. Onder elektrische apparaten valt bijvoorbeeld ook een televisie, een gsm en een laptop. Je  kunt deze dus beter niet in de slaapkamer halen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat een televisie niet goed is voor je nachtrust omdat je op deze manier niet alleen maar slaapt in bed maar ook vaak nog even gaat zappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *