Het terrasweer is in zicht

terrasLang hebben we moeten wachten totdat het zonnetje weer eens doorbrak in Nederland. Eind april/begin mei is het dan eindelijk zover en kunnen de zonnebrillen weer tevoorschijn worden gehaald. De zomer en het terrasweer lijkt in zicht.

Maart & april:
Maart 2013 komt qua temperatuur in de top tien van koudste maartmaanden sinds 1901. Dat blijkt uit de gegevens van maart 2013 van het KNMI. De gemiddelde temperatuur lag deze maand op 2,6 graden. Normaal gesproken is dat 6,2 graden. In 1987 was het in maart voor het laatst kouder dan nu.
Ook April begon minder warm dan andere jaren en pas in de tweede week van april is er een aantal keer een iets warmere temperatuur waar te nemen. De weken daarna liep de temperatuur wat op en liet het zonnetje zich steeds meer door de bewolking zien. Vooral eind April is het lekker weer waarbij de temperatuur zelfs op liep naar de 20 graden.

Mei en het terrasweer:
Eindelijk is daar het terrasweer, het zonnetje schijnt bijna de gehele dag begin mei. De temperatuur ligt wisselend rond de 18-20 graden. Doordat het zonnetje veel schijnt zijn er al genoeg dagen geweest deze maand om eens lekker op het terras te gaan zitten of lekker uit te waaien op het strand. Misschien gaat u wel lekker in uw achtertuin zonnen of beschikt u over een eigen terras, dat zou natuurlijk ideaal zijn met dit weer.

Bent u van plan een eigen terras aan te leggen? U kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten terrasplanken. Zo kunt u ook kiezen voor composiet terrasplanken,  deze terrasplanken zijn gemaakt van sterke houtspaanders en kunststof ,  ze vereisen weinig onderhoud en zijn 100% recyclebaar!