Hoe kies je het juiste bed?

De slaapkwaliteit die je ervaart speelt een enorm belangrijk rol bij je algemene levenskwaliteit, dat is zeker. Om daar ten volle van te genieten, is het belangrijk dat je over de juiste voorzieningen beschikt in de slaapkamer. Het bed is daar zonder twijfel een van de meest essentiële onderdelen van.

Waarop moet je nu letten bij de zoektocht naar een goed bed? De Been slaapadviseurs geeft enkele tips, zodat je binnen de kortste keren van een heerlijke nachtrust kunt genieten!

Ga voor het juiste formaat

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vaak vergeten mensen om aandacht te besteden aan de afmetingen van hun bed. Het is belangrijk om te kiezen voor een model dat genoeg ruimte biedt voor je lichaam, zonder dat het de hele slaapkamer inpalmt. Daarbij moet je ook rekening houden met de breedte: slaap je alleen, dan is een kleiner bed een goed idee (tenzij je veel plaats verkiest tijdens het slapen). Voor koppels is een dubbel bed dan weer een goed idee!

Welk type bed verkies je?

Daarbij is het eveneens belangrijk dat je op voorhand beslist welk soort bed je wil hebben. Naast de gewone traditionele bedden zijn er tegenwoordig ook heel wat varianten te vinden, zoals boxsprings. Deze bieden iets meer ondersteuning op maat en ogen daarbij ook erg modern en stijlvol. Het soort bed dat je kiest kan immers ook een grote impact hebben op je algemene slaapkwaliteit!

Vraag advies bij slaapadviseurs

Weet je niet zo goed welk bed het beste bij jou past en waarop je zoal moet letten bij de zoektocht naar een goed model? Vraag advies bij een speciaalzaak of professional. Deze kan je enkele handige tips geven om precies het juiste bed te vinden voor jouw situatie, wat je voorkeuren en/of noden ook mogen zijn.

De stijl van het bed

Last but not least, de stijl van het bed dat je koopt heeft ook enig belang. Heb je een landelijke slaapkamer, dan is een houten bed een goed idee. In en moderne stijl past hout ook, maar dan kies je het beste voor iets eenvoudigere kleuren zoals wit of zwart. Natuurlijk ben je helemaal vrij om zelf te kiezen, maar een uniforme stijl creëren is toch wel een goed idee!