Houtkachels

Je wilt een houtkachel aanschaffen? Dan is het eerst en vooral belangrijk na te gaan waar de kachel voor gaat dienen. Wilt u bijvoorbeeld met de houtkachel uw huis gaan verwarmen of dient deze alleen om sfeer te creëren. Indien je de houtkachel alleen wilt plaatsen voor de sfeer is het belangrijk dat deze niet al te veel capaciteit heeft. Indien dit wel het geval is kan het zijn dat de ruimte waarin deze staat te gauw warm wordt wat betekend dat je het vuur weer moet temperen. Indien de kachel dient om de woonruimte ook daadwerkelijk te verwarmen is het belangrijk om een kachel te kiezen met een capaciteit die afgesteld is op de inhoud van deze ruimte zodat de kachel deze zeker aankan.

Om uw kachel te gaan gebruiken als verwarming is het naast de inhoud van de ruimte belangrijk om te weten hoe goed deze ruimte is geïsoleerd. Zo zijn er ook nog diverse bepalende factoren waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan een open keuken of een open trap, hier dien je zeker rekening mee te houden. Het warmteverlies wat je hier mee creëert is dan ook niet altijd op te vangen met een houtkachel. Indien je woning goed geïsoleerd is en de ruimte waar je de houtkachel wilt gaan plaatsen ook dan kun je kiezen voor een houtkachel met middelmatige capaciteit.

Er zijn verschillende soorten houtkachels, belangrijk om goed te kijken wat de voordelen en nadelen zijn van de verschillende houtkachels. Denk hierbij aan een convectie houtkachel, houtkachels van speksteen en houtkachels welke bekleed zijn met speksteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *