Inrichten van je slaapkamer

Bij het inrichten van je slaapkamer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het een plek in het huis is waar je erg veel tijd doorbrengt. Vooral je bed moet heerlijk liggen, want hier breng je veel tijd in door. Het inrichten van je slaapkamer is voor veel mensen een leuke bezigheid, maar je moet ook praktisch blijven denken.

Je fijn voelen in je slaapkamer is belangrijk, je begint hier immers de dag en je eindigd hier je dag.

Welke elementen zijn bepalend?

Bij een slaapkamer horen verschillende elementen, echter zijn een aantal elementen bepalend. Deze zorgen voor de leidraad van de inrichting van de slaapkamer, vanuit hier kun je de rest uitbouwen. De elementen die bedoeld worden zijn:

  • Het bed
  • De kast
  • De vloer

Het bed

Je bent je er misschien niet van bewust, maar in je slaapkamer breng je de meeste tijd door in je bed. Het is dus belangrijk om een goed en comfortabel bed te hebben wat op de juiste plaats staat. De juiste plek voor je bed kun je bepalen door te kijken naar de kamer. Ideaal gezien staat een bed niet naast een verwarming of een raam wat open staat en kunnen jij en je eventuele partner beide aan de zijkant het bed uit. Bij de juiste plaats voor het bed zoeken kun je ook rekening houden met de lichtinval. Zorg ervoor dat je met je gezicht de andere kant op ligt, anders word je in de zomer heel vroeg wakker.

Veel mensen vinden een groot bed fijner liggen dan een klein bed. Let er echter wel op dat je matras soms nog een ombouw heeft, dus kijk goed naar de afmetingen.

De kast

Een kast kan bepalend voor je inrichting in de slaapkamer zijn. Een te grote kast neemt teveel ruimte in, maar een linnenkast met schuifdeuren zorgt er juist weer voor dat je genoeg ruimte overhoudt. Je moet dus kijken naar een praktische oplossing om je ruimte goed te benutten. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt is het misschien ook mogelijk om je kast in een andere kamer te zetten.

De vloer

Wat voor vloer ga je kiezen? Hout, laminaat of vloerbedekking? Wanneer je voor vloerbedekking kiest is dit zacht aan je voeten, maar tegelijkertijd blijft er ook veel stof inzitten. Dus als je gevoelig bent voor allergiën is het slim om misschien toch te kiezen voor laminaat. Laminaat is makkelijk schoon te houden en heeft een knusse uitstraling.

De vloer kan ook zorgen dat de slaapkamer ruimer gaat lijken, een lichte vloer zorgt voor een ruimtelijke uitstraling.