Je aquarium opfleuren? Zo doe je dat!

Heb je een aquarium in je huis? Dit kan een prachtige eyecatcher zijn! Het zal zeker de aandacht van je gasten trekken, maar het is ook prachtig om zelf naar te kijken. Kan jouw aquarium wel wat worden opgefleurd? Hier geven we je wat handige tips!

Grind

Zand is soms een goede bodem voor je aquarium, maar de meeste planten kunnen hier niet goed tegen. Daarom is grind een betere optie als je ook planten wil toevoegen in je aquarium. Je kunt kiezen voor fijn, middel of grof grind. Bij het kiezen van grind moet er niet alleen worden gekeken naar uiterlijk, maar ook naar het functionele aspect. Zo laat bijvoorbeeld grof grind de bodem heel erg open, waardoor er vuil kan gaan ophopen. Het is dus niet aan te raden om alleen grof grind te gebruiken als bodem. Ook kun je uit verschillende kleuren grind kiezen. Natuurlijke kleuren worden veel gebruikt, deze zijn klassiek, neutraal en passen dus bij elke inrichting. Met aardetinten haal je echt een stukje natuur in huis. Hou jij wel van een beetje apart? Dan kun je ook kiezen voor gekleurd grind. Wel moet er dan rekening mee worden gehouden dat vissen een onveilig gevoel kunnen krijgen door felle kleuren. Door het gebruik van bijvoorbeeld zwart grind, komen de kleuren van je vissen extra mooi uit!

Koraal

Koraal bestaat in de meest prachtige vormen en kleuren. Daarom is dit zeker een goede toevoeging voor je aquarium! Wel is het belangrijk om koraal te kiezen dat in je aquarium past. Zo moet er rekening worden gehouden met licht, stroming en voeding. Op deze manier blijft je koraal mooi en kun je veel plezier hebben van deze kleurenpracht. In een aquarium winkel als Coral and Fish Store kun je vissen en koraal kopen. Het is dan wel van belang dat je een zoutwater aquarium hebt. Alleen in zo’n aquarium kunnen koralen.

Sierplanten

Ook sierplanten zijn perfect om je aquarium mee op te fleuren. Planten kunnen dan weer, in tegenstelling tot koralen, alleen in een zoetwater aquarium. Zo creëer je een heerlijke tropische uitstraling. Wat dacht je van een kleine palmboom in je aquarium? Dat geeft een heel leuk effect. Maar ook andere boompjes of bladplanten staan prachtig in je aquarium. Daarnaast kun je kiezen voor kunstplanten. Deze hebben vaak vrolijke kleuren, dus ze maken het tropische geheel helemaal af!

Thema aquarium

Wil jij compleet uitpakken met je aquarium? Dan kun je ook kiezen voor een thema. Een Romeins aquarium of een piraten aquarium behoren dan ook tot de mogelijkheden. Met kleine beeldjes en andere bijpassende artikelen maak je van jouw aquarium een werkelijk pronkstuk!