Laminaat leggen

Laminaat is een vloer die in verschillende soorten verkrijgbaar is, het mooie is dat laminaat bijna in elke ruimte gebruikt kan worden. Laminaat vloeren zijn relatief goedkoop en omdat het vrij eenvoudig is om laminaat te leggen, is het totaal plaatje ook vaak een stuk voordeliger dan wanneer men bijvoorbeeld tapijt laat leggen. Tevens is laminaat erg makkelijk in het onderhoud en makkelijk schoon te maken.

Bij het leggen van laminaat heb je veel verschil in kwaliteit. Wanneer je het laminaat in een ruimte legt waar veel gebruik van wordt gemaakt, waar bijvoorbeeld veel gelopen wordt. Dan is het belangrijk om een laminaat vloer van hogere kwaliteit te nemen, hiermee kun je de levensduur van de vloer aanzienlijk verhogen.

Je hebt laminaat waarbij een V-groef is gebruikt, tevens is er ook laminaat zonder V-groef verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor een vloer zonder V-groef komt de kamer als één geheel voer omdat de naden op elkaar aansluiten. Wanneer je een vloer met een V-groef neemt, zie je duidelijk dat de vloer uit losse planken is samengesteld. Kwaliteit en onderhoud is eigenlijk voor beide vloeren hetzelfde, het enige verschil zit hem in het uiterlijk.

Wanneer je laminaat koopt, kan dat voor de ruimte erg sfeerbepalend zijn. Probeer daarom een laminaat te kopen dat goed bij de rest van je meubelen en interieur past. Wanneer je laminaat koopt zijn er ontzettend veel verschillende soorten, merken en kleuren, let er dus goed op wat het beste bij de rest van je woning past.