Laminaat vloer onderhouden

Bij het leggen van laminaat, is het wel zo handig om van te voren even na te denken over het onderhoud van een laminaat vloer. Wanneer je bijvoorbeeld veel gebruik zult maken van bureaustoelen op het laminaat, dan kan dat aardig wat krassen veroorzaken.

Een laminaat vloer bestaat uit verschillende lagen, de bovenste laag bestaat uit melamime. Melamime is krasbestendig, maar er kunnen wel krassen op verschijnen. Er zijn speciale Europese richtlijnen die de toleranties en normen hiervan vastleggen. Wanneer er scherpe voorwerpen worden gebruikt, kunnen er bij een laminaat vloer altijd krassen ontstaan.  Het is daarom verstandig om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. laminaat

Zoals we eerder al vermelden, kunnen scherpe voorwerpen uw laminaat vloer beschadigen. Deze scherpe voorwerpen kunnen bijvoorbeeld ook stof, zand en/ of steentjes zijn die onder je schoenen kleven. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door een deurmat voor de buitendeuren te leggen.

Gebruik je meubels die vaak geschoven worden, dan is het verstandig om de poten van aangepaste bescherming te voorzien. Hierbij kun je denken aan een niet harde plastiekdop of een vilten dop. Ook hier is het belangrijk om erop te letten dat er geen harde of scherpe voorwerpen zoals steentjes of zand aan vast blijft plakken. Verder kunnen krassen ook veroorzaakt worden door huisdieren met scherpe nagels.

Wanneer je mobiele meubels gebruikt, waar wielen onder bevestigd zitten, kunnen deze ook krassen veroorzaken. Er zijn speciale zachte wielen die een laminaatvloer niet beschadigen. Daarnaast is het ook belangrijk om er op te letten dat de wielen vrij rond kunnen draaien.

Een stofzuiger lijkt natuurlijk vrij onschuldig en te dienen om schoon te maken. Het is echter wel mogelijk dat een stofzuiger met kapotte wielen of een beschadigde stofzuigopening de laminaatvloer aardig beschadigen.