LED filament lampen trending op het gebied van LED verlichting

Sinds een aantal jaar wordt traditionele verlichting steeds vaker vervangen door LED lampen. De nieuwste ontwikkeling op gebied van LED verlichting zijn LED filament lampen. Je zult deze lampen met een stoere en industriële uitstraling vast al eens zijn tegengekomen in woonprogramma’s of bij mensen thuis.

Wat zijn filament lampen nu precies?

Filament lampen lijken veel op de ouderwetse gloeidraad lampen, maar dan zijn filament lampen uitgerust met led-staafjes (filament). Filament lampen geven een warm licht en hebben tegelijkertijd een gezellige uitstraling. De filamenten worden gevormd door speciaal glas waarop een zeer groot aantal kleine LEDS zijn aangebracht die volledig bedekt zijn met een fosfor laag. Deze fluoriserende kleur van fosfor zorgt voor een gezellig, sfeervol en warm-wit licht.

Wat zijn de verschillen tussen LED filament lampen en traditionele gloeilampen?

Op het gebied van uitstraling is er weinig onderscheid te maken tussen traditionele gloeilampen en LED filament lampen. Op het gebied van energieverbruik is er wel een duidelijk verschil. Waar de traditionele gloeilamp erg veel energie verspilde, zijn LED filament lampen ondanks dat ze dezelfde warme kleur en uitstraling wél energiezuinig. Een traditionele gloeilamp verbruikte als snel 60 Watt, dit is echter verleden tijd met de nieuwe LED filament lampen die gemiddeld maar 6 Watt verbruikt. Een ander voordeel is dat je snel en gemakkelijk de traditionele gloeilampen kunt vervangen voor de nieuwe LED filament lampen dit omdat deze dezelfde afmetingen en fitting hebben.

En overweegt u om uw traditionele gloeilampen te vervangen voor filament lampen? Bij 123ledspots hebben wij voor u een ruim aanbod aan LED filament lampen tegen een scherpe prijs. Wilt u toch wat meer informatie ontvangen over het aanschaffen van LED filament lampen? Neem gerust contact met ons op en vraag ons om advies.