Professionele ongediertebestrijding, is dat iets voor mij?

Bij de meeste mensen klinkt het begrip ongediertebestrijding vaak heftiger dan het eigenlijk is. Wanneer we het hebben over ongediertebestrijding denken veel mensen aan mannen in volledige beschermende pakken of een huis dat in quarantaine wordt geplaatst. Dit is eigenlijk bijna nooit het geval. Ongediertebestrijding is makkelijk aan te vragen en kan door iedereen worden ingezet. Maar, is ongediertebestrijding wel iets voor u, of is het wel nodig voor u? Wij geven u hier een beter beeld van, zodat u kan bepalen wat voor u de beste oplossing is.

Kan ik zelf mijn ongedierte probleem bestrijden?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf de ongedierte in uw huis te bestrijden, zeker als het bijvoorbeeld om één of twee muisjes gaat. Maar als u zelf de ongedierte bestrijdt zonder echte kennis over het beestje te hebben, dan is er een kans dat u het probleem verergerd en kan u dus beter een professional inschakelen. Ook als u ongedierte in huis heeft, maar niet weet wat voor beesten het zijn, waar ze vandaan komen en/of met hoeveel ze zijn dan is het slim om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Wanneer u last heeft van ongedierte in uw bedrijfspand, mag u niet met doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen aan de gang gaan en bent u zelfs wettelijk verplicht om ongediertebestrijding in te schakelen.

De voordelen van professionele ongediertebestrijding

Doordat een vakman gespecialiseerd is in de bestrijding van verschillende beestjes, kan hij gerichter en effectiever te werk gaan dan uzelf zou kunnen. Ook weet hij wat voor schade er kan worden aangericht en kan dus ook beter bepalen op welke termijn er bestrijding er nodig is en welke middelen dan moeten worden ingezet. Door een dergelijke doordachte aanpak wordt de kans op gezondheidsrisico’s, materiële schade en economische schade aanzienlijk beperkt en kan de gevaar dreiging zelfs verdwijnen.

Hoe gaat een professionele ongediertebestrijder te werk?

De aanpak van de bestrijding verschilt natuurlijk per vakman en per beestje, maar er kan u gegarandeerd worden dat de bestrijding goed zal verlopen en u wordt geholpen. De bestrijder zorgt er namelijk niet alleen voor dat het beestje verdelgd wordt, maar neemt ook al maatregelen om een dergelijke uitbraak of plaag een tweede keer te voorkomen. Dit kan hij doen door bijvoorbeeld kieren en gaten dicht te stoppen of op te vullen of door wering rondom het pand aan te leggen.

En… wat kost het nou om ongedierte professioneel te laten bestrijden?

Graag zouden we u een precieze indicatie geven, maar het kostenplaatje wordt veelal bepaald door de omvang van het probleem en het soort beestje. Bij sommige beestjes moet de bestrijder veel voorzichtiger te werk gaan, omdat dit beestje misschien een beschermde soort is. Ook is van tevoren niet te zeggen hoe lang een dergelijke bestrijding zou kunnen duren. We raden u wel aan om in ieder geval voor een lokale bestrijder te gaan, zodat u bespaart op de vervoerskosten en persoonlijkere hulp ontvangt. Maar laten we wel eerlijk wezen: ongeacht wat de kosten ook zijn, met een professionele bestrijder bent u meteen van uw probleem af. Bent u overtuigd en wil u nu graag professionele ongediertebestrijding aanvragen? Dan vindt u hier alle locaties voor ongediertebestrijding in Nederland , en we kunnen u garanderen dat er ook een vakman in uw buurt beschikbaar is.