Vintage keukeninrichting

Vintage keukeninrichting wint tegenwoordig duidelijk aan populariteit. In ons hectische leven snakken we af en toe naar rust en gezelligheid. Vintage is een stijl die een landelijk gevoel creëert en binnen een keukeninrichting de aandacht trekt met zijn rustgevende en aangename stijl en het gevoel van lekker wonen. Binnen de vintage stijl zijn er verschillende trends. De ene trend houdt zich aan de landelijke traditie, terwijl sommigen het combineren met moderne elementen. Ze voegen vintage accessoires zoals antieke meubels, oude tegels en traditionele kookfornuizen toe aan een moderner geheel. Het ophangen aan de muren van enkele handige vintage keukenhulpjes benadrukt nog meer de landelijke sfeer.

De charme en warmte van vintage

In een vintage keuken wordt meestal een ruimte variatie aan materialen gebruikt. Veelkleurige tegeltjes geven een warme touch aan bruine of grijze meubels met een vintage tintje. Meestal loopt de keuken over in de woonkamer zodanig dat het een levendig geheel vormt.

Gebruik van blauwe kleuren

Verschillende gradaties van blauwe tinten kunnen een belangrijke rol spelen in het ontwerp van een vintage keuken. Gecombineerd met een traditioneel Engels kookfornuis en wanden met blauwwitte tegeltjes nodigt de keuken uit tot warmte en gezelligheid. Ook de vintage meubeltjes en vintage keukenhulpjes accentueren het landelijke karakter van deze unieke keukenstijl.

Vintage en modern samen

Niets houdt ons tegen om in een appartement of een loft de gezelligheid een vintage keukeninrichting te integreren. Het gebruik van gerecycleerd hout voor de kasten, gecombineerd met moderne tegens zal aan jouw keuken een vintage, maar toch meer stedelijke uitzicht geven. Ook contrasten van vintage accessoires gecombineerd met de donkere tinten van het keukenmeubilair en een lichtkleurige parketvloer zullen in een moderne woning of appartement de gezelligheid van de vintage stijl binnenbrengen. Ook de kleur van de muren heeft een grote invloed. Wit of pastelkleur, in combinatie met grijs of zwart, zullen je doen dromen van de rust en warmte van de landelijke omgeving van een vintage keuken.