Welke soorten laminaat zijn er?

Zit je te twijfelen over een laminaat vloer, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we heel goed. Laminaat is er ook in allerlei soorten en maten. Er is voor iedereen wat wils. De een gaat voor een tegellaminaat, de ander kiest voor een mooie houtlook. We zetten verschillende opties voor je op een rijtje.

V-groef of niet?

De eerste keus die je maakt als je kiest voor een laminaat vloer is of je gaat voor een v-groef of niet.

Laminaat met v-groef

Laminaat met een v-groef lijkt het meest op een echte houten vloer. Meestal bestaan laminaat vloeren met een v-groef uit twee voegen. De voegen zijn zichtbaar aan de zijkanten van de plank. Er bestaan ook laminaat vloeren met vier voegen. Hier zitten ook voegen aan de korte zijden.

Laminaat zonder v-groef

Je kunt ook kiezen voor een laminaat vloer zonder v-groef. Een laminaat vloer zonder een v-groef is eigenlijk één geheel. Deze vloer past goed bij een strak interieur. Je ziet niet dat de vloer bestaat uit meerdere planken.

Breedte van je planken

Lang werd laminaat maar in een breedte gemaakt, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Je kunt ook kiezen voor een plank die breder is dan de standaard 19 cm. Goed om hier even bij stil te staan. Het geeft namelijk meteen een hele andere sfeer aan je kamer.

Kies de look die bij je past

Of je nou gaat voor een tegelmotief, beton- of houtlook, je kunt heel veel kanten op met laminaat. Laminaat is betaalbaar en super gemakkelijk in onderhoud. Je vloer geeft een bepaalde sfeer aan de kamer dus kies uit wat helemaal bij jou past.

Laminaat vloer Bergen op Zoom

Ben je op zoek naar een laminaat vloer in Bergen op Zoom, dan kun je bij ons terecht. Maar ook in de rest van Nederland helpen we je natuurlijk graag.