Wonen in Spanje

De Spaanse Costa’s zijn voor vele Nederlanders een erg populaire vakantiebestemming. Ook voor mensen die een tweede huis willen kopen of mensen die willen emigreren is Spanje erg populair. Door de warme zomers en de ideale zachte winters is het voor veel mensen ideaal om de winter in een tweede huis in Spanje door te brengen.huis in spanje

Wanneer je een tweede huis koopt wilt kopen in Spanje aan de Middelandse Zee, ben verzekerd van een vakantiebestemming waar je het hele jaar door van de zon kunt genieten.

Niet alleen de zon maakt het interessant voor mensen om een tweede huis in Spanje te kopen, een huis kopen Spanje is voor veel mensen ook een overstap naar een ongedwongen levensstijl, met het gemak van hetzelfde betaalmiddel (de euro), een goede bereikbaarheid en hoogstaande voorzieningen. De meerderheid van de mensen die naar Spanje emigreren zijn ouderen, zeker voor gepensioneerden is Spanje een ideaal ‘toevluchtsoord’.

Een tweede huis kopen in Spanje is al vele jaren in trek bij Nederlanders en bewoners uit andere Europese landen. De vraag naar vakantiehuizen aan de Spaanse Costa’s is daarom al jaren erg groot. Om aan de blijvende vraag te kunnen voldoen is er in de laatste decennia veel gebouwd in de Spaanse Costa’s, waarbij de huizenprijzen steeds maar bleven sterken. Hierdoor werd een tweede huis in Spanje bijna onbetaalbaar. Gelukkig is dat inmiddels weer afgenomen, op dit moment staan er veel huizen te koop in Spanje en zijn ook de huizenprijzen gedaald.