Mollen verjagen

Een tuin vol met hopen van aarde: erg vervelend en het ziet er ook nog eens niet mooi uit. Molshopen kunnen gelukkig worden verholpen als je bereid bent om hier iets aan te doen. Dit kan worden gedaan op verschillende manieren. Zo kun je denken aan een val voor een mol, maar ook aan carbid. Heb jij een mol in de tuin en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Lees dan snel verder voor een aantal tips!

Een mol vangenmollen bestrijden

Niet iedereen vindt het prettig om een dier dood te maken omdat hij de tuin er lelijker uit laat zien. Gelukkig hoeft een val voortaan niet meer dodelijk te zijn. Je hebt een val waarin de mol blijft leven zoals een speciale koker. Deze moet je wel regelmatig checken, want anders zal de mol alsnog sterven. Je kunt de koker zodra de mol gevangen is oppakken en het dier ergens anders uitzetten. Zo blijft hij leven maar heb jij er geen last meer van.

Verjagen

Een andere mogelijkheid is mollen verjagen. Een goed product hiervoor is een ultrasone mollenverjager.
Dit is een soort apparaatje dat je in de tuin zet en een vervelend geluid geeft. Ook zorgt het apparaat voor trillingen. Een combinatie van deze twee zorgt ervoor dat een mol snel weggaat zonder dat het dier dood hoeft te gaan. Een gemakkelijke en goedkope optie, zelfs als je last hebt van meer dan een mol in de tuin.

Mollen Carbid

Ten slotte is er nog een optie, namelijk mollen carbid. Hierbij is er sprake van een heftige geur die mollen alles behalve prettig vinden. Ze ruiken ontzettend goed en vinden de geur ervan vreselijk. Het resultaat is dan dat een mol diep in de grond gaat of op zoek gaat naar een andere plek om te graven. Ook dit is een veel gekozen manier omdat een mol hierbij wederom niet doodgaat, maar wel de tuin verlaat.

De prijzen voor alle methoden zijn gelukkig erg laag. Je hoeft dus geen groot budget te hebben om mollen voortaan te verjagen. Ook kun je de meeste dingen preventief gebruiken. Op deze manier hoef je niet af te wachten tot er een mol in de tuin komt, maar komen ze bij voorbaat al niet. Mollen verjagen doe je met een val (dit kan zowel een dodelijke als diervriendelijke val zijn), door ze te verjagen of door middel van carbid.