Wat zijn de beste regio’s buiten Amsterdam om te wonen?

Als je in de buurt van Amsterdam wilt wonen, maar liever niet in de stad zelf op zoek wilt naar een huis, dan heb je gelukkig genoeg andere mogelijkheden. Het voordeel aan wonen in de Randstad is dat je snel in steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Rotterdam en Utrecht kunt zijn en toch in een rustige omgeving kunt wonen. Rondom Amsterdam zijn er dan ook genoeg regio’s waar je op zoek kunt gaan naar een plekje om te wonen. Wij hebben er een aantal voor jou op een rij gezet.

Amstelveen

Tegen de zuidkant van de stad Amsterdam ligt de plaats Amstelveen. Deze plaats ligt centraal gelegen in de Randstad en maakt het mogelijk om met het openbaar vervoer of met eigen vervoer snel naar de steden in de regio te reizen. Amstelveen is voorzien van alles waar je naar op zoek bent in een plaats. Er zijn winkels, genoeg scholen voor als je jonge kinderen hebt en op het gebied van sport zijn er ook meerdere verenigingen te vinden waar je terecht kunt voor de nodige beweging. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je graag een huis laten bouwen? Kijk dan hier naar de nieuwbouw Amstelveen.

Almere

Iets verder bij de stad Amsterdam vandaan, net in de provincie Flevoland, ligt de stad Almere. Deze stad is nog niet zo oud en wordt pas sinds 1976 bewoond. De stad Almere heeft net als de andere steden in de Randstad veel te bieden. Almere ligt aan het Gooimeer, het IJmeer en het Markermeer. Ook deze plaats is gelegen op een gunstige afstand van de steden in de Randstad. In deze stad worden ook regelmatig nieuwe projecten op touw gezet voor het bouwen van nieuwe woningen. Een ideale plaats dus om te wonen en toch in de buurt te zijn van Amsterdam.

Haarlemmermeer

Tussen Amsterdam en Haarlem, ligt de streek Haarlemmermeer. Deze streek is gelegen op een plek waar in het verleden een meer is drooggelegd en kent een rijke historie. Voordat de Haarlemmermeer werd drooggelegd was de regio zeer rijk aan natuur en water. Na de drooglegging werden er in deze streek onder andere de plaatsen Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp gesticht. Vanuit deze plaatsen ben je snel in de grotere steden die in de Randstad te vinden zijn zoals Amsterdam en Haarlem die zeer dichtbij dit gebied gelegen zijn.