Hoe zorg je voor een nieuwe uitstraling van je interieur?

Kan jouw interieur wel een opknapbeurt gebruiken? Dat doe je het beste door de boel in gedachten leeg te halen, je te laten inspireren op creatieve platformen als Pinterest en de nodige blikvangers aan te brengen. Van epoxy tafel tot wandvullende boekenkast – een aantal tips.

Nieuwe eettafel

Je eethoek is het epicentrum van je woning. Hier eet je niet alleen, maar er vinden ook gesprekken plaats, gespeel en geknutsel, en wellicht werk je zo nu en dan thuis aan die tafel. Dat moet een echte eyecatcher zijn. Heel trendy en tegelijk tijdloos is de epoxy tafel van Epoxy Studio: strak en toch natuurlijk, dus warm qua uitstraling. En oersterk.

Snoerenspaghetti wegwerken

Die stofnesten zijn je al een tijdje een doorn in het oog, maar het gaat eindelijk gebeuren: je werkt de snoerenspaghetti netjes weg. Hoe? De zoekmachines helpen je verder.

Wandvullende kast voor boeken, geluidsdragers en meer

De een zweert bij een zo minimalistisch mogelijke inrichting en verzamelt alles digitaal, de ander stelt het allemaal het liefst uit. Voor die laatsten is er de wandvullende boekenkast. Juist doordat deze een hele muur beslaat, geeft het een rustige aanblik. Boeken en platen hebben de digitale revolutie overleefd, ook cd’s worden nog steeds uitgegeven. Door deze en andere spulletjes mooi en overzichtelijk te presenteren, druk je bovendien een persoonlijk stempel op je interieur.

De trend: industrieel wordt landelijk

De behoefte aan meer binding met de natuur is een trend die waarschijnlijk lang aanhoudt. Hout, (kruiden)planten en meer licht geven je het landelijke buitengevoel dat hierbij hoort. Dat industriële is wel een beetje voorbij. Vervang kunststof meubels van de welbekende boulevards door houten exemplaren: dit is bovendien duurzamer. En die dure filmsetlamp (een voorbeeld van een typisch industrieel item) past daar nog steeds prima bij!

Lijst je favorieten in

Meer dingen toevoegen die iets over jou als bewoner vertellen? Laat je favoriete foto’s, filmposters of iconische portretten van muzikanten uitprinten bij je lokale copyshop en lijst ze mooi in. Zeker die laatste zijn vaak ware kunstwerken – denk aan de zwart wit fotografie van Anton Corbijn.