Een haard, effectief en sfeerverhogend

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat een haard het ultieme sfeergevoel geeft in huis in Nederlands koude winters en het natte najaar. Het knapperende geluid en het “oergevoel” zorgen voor een apart sfeertje wat veel mensen waarderen.

Onderschatten

Het gebruiken van een houtkachel brengt meerdere voordelen met zich mee. Natuurlijk bezuinig je op je gasrekening maar het zorgt ook voor sfeer en romantiek in huis. Toch moet het niet onderschat worden. Wanneer je een houtkachel wil laten installeren zal je eerst moeten weten of dit mogelijk is. Is er wel een geschikte schoorsteen aanwezig? De oplossing voor sommige mensen is een palletkachel. Vaak maken ze dan een uitlaat door de muur naar buiten. Het gevaar hiervan is echter dat mensen zich branden door onwetendheid. Stel je voor dat je buurjongetje zijn handen naar binnen steekt. De temperaturen kunnen namelijk flink oplopen.

Opties verbouwen

Wanneer je besluit om een kachel aan te schaffen zijn er verschillende opties. Wil je een schouw of wil je dat dit achter de muur is verwerkt. Een bedrijf als ASR Bouw kan een verbouwing als deze redelijk eenvoudig uitvoeren.Naast de aanpassingen in huis, moet je ook zorgen voor brandstof, oftewel droog hout. Wel moet je opletten, dat net gekapt hout nog niet zal branden. Het zal minimaal een heel jaar moeten drogen voordat het goede kwaliteit is om te stoken.