Een landelijke keuken inrichten

Landelijke keukens zijn momenteel razend populair. Maar wat houd een landelijke keuken nou precies in? Er zijn allerlei verschillende invullingen voor een landelijke keuken, maar over het algemeen heeft een landelijke keuken een nostalgische, tijdloze uitstraling. De landelijke keuken is een gezellige, knusse en warme plek, waar het liefst niet alleen gekookt en gegeten wordt, maar ook heerlijk kan worden nagetafeld. een plek waar ook gasten ontvangen worden om gezellig een bakje koffie of thee te drinken.

De landelijke keuken

De landelijke keuken is onderdeel van het populaire landelijk wonen. Allerlei ruimtes worden in deze woonstijl ingericht. Zo kan men ook de badkamer, woonkamer, slaapkamer en de tuin op een landelijke manier inrichten. Ondanks dat er verschillende interpretaties zijn voor een landelijke inrichting, wordt er bij een landelijke inrichting altijd gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. In de landelijke keuken wordt er veel hout toegepast, denk aan houten keukenkastjes en soms zelfs een houten keukenblad. In een landelijke keuken worden geen overdreven opvallende kleuren toegepast, maar meer natuurlijke tinten waaronder wit, crème, grijs en bruin.

De landelijke trend is al verschillende jaren erg in trek. In de loop der tijd zijn er in de landelijke trend weer verschillende stijlen ontwikkeld. De landelijke keuken kan bijvoorbeeld op een klassieke manier ingericht worden, maar ook volgens het modern landelijk wonen. Hierbij wordt juist een strakke minimalistische uitstraling met natuurlijke elementen in de basis toegepast.

Inrichting landelijke keuken

Wil je een nieuwe landelijke keuken bouwen? Dan kun je verschillende kanten op. De kastjes kunnen met houten deurtjes en klassieke handvatten worden ingebouwd. Hier kan ook de keukenapparatuur op worden aangepast. Inbouw keukenapparatuur kan prima met mooie hout wordt bekleed. Daarnaast zijn er bepaalde keukenapparatuur die perfect aansluiten bij een landelijke keuken. Denk bijvoorbeeld aan een traditioneel kookcentrum van Smeg, die je online kunt bestellen bij www.keukenpakhuys.nl. Ook erg toepasselijk voor de landelijke keuken zijn de grote schouw / afzuigkap boven het kookcentrum. De rest van de keuken kan ook met meerdere landelijke materialen worden ingericht. Heb je aardig wat ruimte voor een eettafel dan is de momenteel zo populaire boomstamtafel ook een perfecte aanvulling voor de landelijke keuken. Deze kan mooi gecombineerd worden met houten of met leer beklede stoelen.

landelijke keukenDit artikel werd geschreven in samenwerking met keukenpakhuys.nl. Bij Keuken Pakhuys kun je terecht voor keukenapparatuur, daarnaast verzorgen zij ook montage en keukenrenovatie in Friesland.