Heerlijk slapen doe je zo!

Iedereen heeft wel eens slaapproblemen. Dit kan van korte duur zijn maar natuurlijk ook een hele tijd aanhouden. Natuurlijk kan dit soms erg veel problemen opleveren zoals oververmoeidheid maar ook het humeur en je fysieke en geestelijke gesteldheid kan beïnvloed worden door je slaapproblemen. Daarom hier een aantal tips zodat je de meest optimale condities hebt om goed te kunnen slapen.

De omgevingsvariabelen in de slaapkamer zijn erg belangrijk. Wie goed wilt slapen doet er goed aan de temperatuur op de slaapkamer tussen de 15 en 18 graden te laten zijn. Dit is de ideale temperatuur om in te slapen. Ook de luchtvochtigheid in de slaapkamer is erg belangrijk. Hang hier geen wasgoed op en laat de ruimte overdag goed doorluchten. Sla het dekbed regelmatig op en hang dit eens in de maand een dag buiten. Een hoge luchtvochtigheid kan erg storend werken.

Tegenwoordig heb je voor ieder soort slaper een ander dekbed. Het soort dekbed kan erg belangrijk zijn. Voor elk type slapen en voor elk soort slaapsituatie is er wel een passen dekbed. Wie met twee personen in een bed ligt kan er voor kiezen ieder en apart dekbed te nemen of een goede middenweg in dekbed te kiezen. Per persoon verlies je tijdens de nacht zo’n halve liter vocht. Schrikbarend veel maar je transpireert s ’nachts nu eenmaal erg veel. Niet alleen door ademhalen verlies je vocht maar ook door zweten. Een goed matras en dekbed is dus erg belangrijk dit dient goed te kunnen ademen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *