Uw houten vloer in de winter

Wie een houten vloer heeft doet er misschien goed aan zijn vloer winterklaar te maken. De herfst is al een tijdje aan de gang en het duurt niet lang meer of we zitten in de kou. Natuurlijk erg gezellig allemaal, heerlijk warm binnen zitten terwijl het buiten hard aan het stormen is. Natuurlijk is het wel zo dat de kou en natte schoenen effect hebben op de houten vloer. Dit kun je trouwens ook gewoon voorkomen door je vloer goed te behandelen. Daarom hier wat gouden tips zodat je vloer mooi blijft tijdens en na de winter.

Voor de winter ingaat is het slim je houten vloer in de olie te zetten. Zo verzadig je de vloer en krijgt deze een goede beschermlaag. Daarnaast kun je op deze manier bestaande vlekken en krassen weer onzichtbaar maken, het geeft een egaler effect.  Als je je vloer regelmatig onderhoud en onder handen neemt, neemt de levensduur toe. Slim ook om regelmatig te stofzuigen of met een zachte bezem over de vloer te gaan, op die manier beperk je de kans op krassen.

Zorg er voor dat de deurmat van goede kwaliteit is, op die manier veeg je al een hoop viezigheid en water weg voordat je met je schoenen op de eiken vloer komt. Vuil is namelijk de hoofdoorzaak van slijtage op een houten vloer omdat deze langzaam aan je vloer schuurt. Naast stofzuigen en het wegvegen van stof is het ook slim om ongeveer om de twee weken de vloer met een zeep te behandelen zodat werkelijk al het vuil weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *