Dé keukentrends van 2019!

Je keuken is het hart van je huis, want hier bereid jij je ontbijt, je lunch en het avondeten voor. Daarom is het belangrijk dat je de sfeer binnen je keuken als prettig ervaart. Om je hierin zo goed mogelijk te helpen, vertel ik je hieronder de keukentrends van 2019 om je te helpen bij het krijgen van keuken inspiratie!

Eenkleurig is dé hype van dit moment

Denk aan een zwarte keuken, maar dan ook écht helemaal zwart. Van lades tot de koelkast en van de kastjes tot aan de spatwand; gewoon alles zwart! Natuurlijk is de kleur wit ook heel erg populair. Als je voor een stijlvolle keuken wil gaan, moet je dus overwegen om een monochrome keuken te kiezen. Daarna is de vraag of je voor zwart of wit gaat (of misschien voor een andere kleur…?)

Je keuken in pastel

Pastel komt de laatste tijd veel vaker voor. Hierbij zijn de lichte en natuurlijke kleuren het uitgangspunt. Om deze keukentrend helemaal af te maken, is het dus toepasselijk om veel wit te gebruiken (en niet te vergeten; pastelkleuren!) Ook kun je voor licht hout en licht beton gaan. Zo’n keuken ziet er dus erg fris uit!

Groen, groen en nog eens groen

Want wij houden van de natuur! En daarom is het een trend om deze natuurlijke elementen ook terug te zien in de keuken. Hierbij heb ik het niet over groene snijplanken, maar bijvoorbeeld meer over een cactus. Vul je keuken dus met planten, bloemen etc. Het verbetert de sfeer van je keuken, want je bent omringd door elementen uit de natuur!

Marmer

De laatste tijd zien we vaak marmeren tafels, marmeren vloeren etc. Maar weetje dat de marmeren keuken ook echt een trend is? Veel meer mensen kiezen tegenwoordig voor zo’n stijlvolle keuken. Naast stijlvol heeft het ook een frisse en chique uitstraling!