Hoe kan ik mijn huis zo snel mogelijk verkopen?

Zodra je eenmaal je zinnen hebt gezet om je huis in Tilburg te gaan verkopen wil je daarna ook zo snel mogelijk van je huis af en dan ook nog eens tegen een goede prijs. Om je daarmee te helpen worden er in dit artikel een aantal tips gegeven.

De juiste prijs bepalen

Wanneer je een product of dienst wilt gaan verkopen is het belangrijk om hiervoor de juiste prijs te bepalen. Op het moment dat je teveel gaat vragen zal de koper gaan afhaken. De vraag bij het verkopen van je huis is dus: Wat is de huidige waarde van mijn woning? Dit kun je te weten komen door je woning te laten taxeren. Deze taxatie is altijd een schatting dus je kunt ook meerdere makelaars uitnodigen om de woning te laten taxeren. Dan kun je het gemiddelde van de drie makelaars pakken. Zodra je de waarde van de woning weet kun je de vraagprijs gaan bepalen. Het is hierbij belangrijk dat hier een goede vraagprijs bepaald gaat worden. Ga dan ook niet teveel boven de waarde van je woning zitten, maar je kunt er wel rekening met houden dat potentiële kopers willen onderhandelen over de prijs.  

Presentatie van de woning

Wanneer de woning eenmaal te koop staat is het belangrijk dat deze neutraal gepresenteerd wordt. Alle persoonlijke voorkeuren en persoonlijke eigendommen moeten uit het zicht zijn. Niet iedereen heeft dezelfde smaak en als een bepaalde smaak bij iemand anders totaal verkeerd valt kan dit ervoor zorgen dat een potentiële koper zal afhaken.

Kies de juiste makelaar voor het verkopen van je huis

De makelaar is best bepalend in het verkopen van je huis. Doe dan ook voldoende research voordat je een makelaar gaat kiezen. Doe navraag op welke manier hij het huis wilt gaan presenteren, maar ook of deze altijd beschikbaar is. Een flexibele makelaar kan voor potentiële klanten erg fijn zijn omdat ze dan altijd een bezichtiging inplannen wanneer ze willen.