Design badkamer mag wat kosten


Sla elk gerenommeerd interieurblad er op na en er is steeds minder tegelwerk te zien in badkamers. Alles moet vlak en strak en als het even kan moeten douchecabines en baden als zelfstandige eenheden in de badkamer worden opgesteld. Het ontwerpen en vormgeven van badkamers heeft de laatste 15 jaar een hoge vlucht genomen. Consumenten zijn best bereid om voor een moderne en stijlvol ontworpen badkamer wat meer neer te tellen, zelfs in minder florissante economische tijden. Een design badkamer mag wat kosten. Hoe men de vormgeving en inrichting van een badkamer waardeert, kan zelfs afgemeten worden aan de verkoopprijs van een doorsnee woning of appartement. Hoe moderner en chiquer de badkamer, hoe meer er op een woning wordt geboden. De badkamer is steeds belangrijker geworden.

Badkamer als ‘wellness resort’


Zelfs het woordgebruik dat door badkamerleveranciers wordt gebezigd is behoorlijk veranderd. Een badkamer is nu een ‘wellness tempel’ of een ‘ontspannings resort’, de ruimte wordt nu beschreven als een veilige haven waar men zich even kan ontspannen en de stress van alle dag kan ontvluchten. Dit ontspannen gebeurt dan met behulp van fraai ontworpen stoomcabines, losstaande bubbelbaden en designmeubelen. De badkamer thuis begint meer en meer te lijken op de badkamer die je in een vier sterren hotel kunt vinden. Op zich is het niet zo vreemd dat de branche zich steeds meer focust op steeds meer luxe en kwaliteit, het is de enige manier om de consument te verleiden.

Materiaalgebruik in moderne badkamers

Designradiator, inloopdouchecabine en gietvloer, het zijn maar een paar van de elementen die elke moderne badkamer tegenwoordig nodig heeft. Beginnend met een vlakke en strakke wand- en vloerafwerking, een vloer voorzien van vloerverwarming en als het even kan een extra aanpalende inloopkast als doorgangsroute naar de slaapkamer. Gemak en luxe zijn de toverwoorden van vandaag, en eigenlijk is het nooit anders geweest. Het huidige aanbod van industrieel vervaardigde kunststofvloeren is een trend die vanaf de jaren ’90 is ingezet. Het zijn doorgaans polyurethaan gietvloeren die in allerlei kleuren kunnen worden toegepast. Ze zijn slijtvast en zeer eenvoudig te reinigen. Hoewel de trend naar strakke afwerkingen niet meer te stoppen is, is er ook weer een andere ontwikkeling gaande. Meer en meer stappen consumenten over naar meer natuurlijke materialen. Houten vloerdelen en houten wandafwerkingen doen weer hun intrede in badkamerdesign.