Een drumhok bouwen voor de enthousiaste drummer

Mensen die enthousiast hun hobby ‘drummen’ uitoefenen kunnen hierbij aardig wat geluidsoverlast veroorzaken. Ook bij andere instrumenten zoals een piano, gitaar en trompet kan aardig wat overlast veroorzaakt worden.geluidstudio

Ondanks dat veel mensen goede muziek wel kunnen waarderen, is het beoefenen en repeteren hiervoor niet altijd aangenaam voor omwonenden en medebewoners. Zeker als er vaak op het zelfde nummer geoefend wordt, waarbij regelmatig fouten of herhalingen plaatsvinden kan dit echt storend zijn. Beginnende drummers proberen hun oefenruimte vaak geluidsdicht te maken door geluidsreducerende maatregelen te treffen. Sowieso is het aan te raden om een mat onder het drumstel te leggen, hierdoor kan al een hoop overlast voorkomen worden. Daarnaast passen veel mensen ook dubbele wanden of isolatiematerialen toe. Ondanks dat, kan geluidsoverlast op deze manier toch nooit helemaal voorkomen worden. Daarvoor kan men het beste een drumhok of geluidstudio bouwen.

Voordelen van drumhok/ geluidstudio

 

Zeker wanneer u een muzikale familie heeft, kan een drumhok of geluidstudio echt een oplossing zijn. De geluidsstudio’s van Esmono Sound B.V. bijvoorbeeld worden speciaal op maat gemaakt voor enthousiaste drummers.

 

In deze geluidstudio’s kan men zowel muziek produceren als opnemen. Deze geluidstudio’s kunnen goed als drumhok worden gebruikt. Er zijn verschillende maten te bestellen, waarbij men de geluidstudio precies in een bepaalde ruimte in de woning kan plaatsen. Zitten de juiste maten niet tussen de standaardmaten, dan is het zelfs mogelijk om een geluidstudio gehel op maat te laten maken. Heeft u heel veel ruimte, dan is het zelfs mogelijk om twee van deze geluidsstudio’s aan elkaar te koppelen om zo één controle kamer aan het geheel toe te voegen, waardoor het nog geschikter wordt voor geluidsopnames.

 

Er zijn verschillende soorten geluidstudio’s te bestellen, waarbij de best isolerende geluidstudio voorzien is van dubbele wanden. Dit zijn eigenlijk twee geluidstudio’s in één, waardoor een optimale geluidsdempende ruimte gecreeerd kan worden.