Een kleine slaapkamer inrichten

De slaapkamer inrichten is een leuke klus om te doen. Ga je uit huis op jezelf wonen? Heb je je eerste huisje of appartementje gekocht? Dan is dit helemaal leuk. Echter zal je slaapkamer in dit geval meestal niet heel groot zijn. Een kleine slaapkamer hoeft helemaal geen belemmering zijn om deze leuk in te richten. Het kan juist een heel gezellig en knus effect geven. Het geeft even een uitdaging, maar naderhand kun je genieten van jouw perfect ingerichte slaapkamer.

Kleurgebruik

In een kleine slaapkamer is het kleurgebruik heel belangrijk. Lichte kleuren geven namelijk een veel ruimere uitstraling. Wit is dus een goede keuze in een kleine slaapkamer. Wil je liever iets meer kleur? Dan zijn pasteltinten en beige erg mooi. Houd het plafond altijd in een lichte kleur, hierdoor lijkt de ruimte hoger.

Meubels

Als de muren de juiste kleur hebben, is het tijd om te gaan kijken naar meubels. Het belangrijkste meubel is natuurlijk het bed. Je hoort goed te kunnen ontspannen in de slaapkamer en lekker kunnen uitrusten. Zo word je uitgerust wakker en kun je weer fris en fruitig beginnen met de dag. Veel mensen ervaren een boxspring als heel prettig. Dit bed is wat hoger dus je kunt er makkelijk in en uit stappen. Heb je voldoende aan een eenpersoonsbed of twijfelaar? Of is een tweepersoonsbed noodzakelijk? Denk hier goed over na, want dit is belangrijk om comfortabel te kunnen slapen. De ruimte onder je bed kun je goed gebruiken om spullen op te bergen. Tijdschriften, boeken, mappen of je wintergarderobe kun je hier prima kwijt. Een dekbed, dekbedovertrekken en kussens zijn natuurlijk ook nodig voor een goede nachtrust. Er zijn heel veel leuke kussentjes en dekbedovertrekken te koop, ga hier dus vooral eens naar op zoek!

Verder kun je bijvoorbeeld een boekenkast, nachtkastje of wasmand in je slaapkamer plaatsen. Bedenk wel bij ieder meubelstuk of je het echt nodig hebt. Zo kan een plankje aan de muur ook voldoende ruimte bieden voor wat boeken. Een subtiel plankje kan ook vervanging bieden voor een nachtkastje. Als er een nachtlampje en een leesboek op past is dit meestal voldoende.

Heb je ook een bureau nodig in je slaapkamer? Kijk dan eens of je deze kunt combineren met je nachtkastje. Een klein bureau of een sidetable kan prima dienst doen voor beide! Dingen combineren in een kleine slaapkamer is altijd een slim idee.

Aankleding

De aankleding is een leuk onderdeel van het inrichten van je slaapkamer. Echter is het bij een kleine slaapkamer belangrijk om de aankleding rustig te houden. Dit geldt dus ook voor de verlichting. Grote kroonluchters, lampenkappen of armaturen zullen je kleine slaapkamer geen goed doen. Wel is het belangrijk om veel daglicht naar binnen te laten schijnen. Hierdoor wordt de ruimte optisch vergroot. Sfeervolle verlichting mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze doe je in de avond aan voor een knusse sfeer.

De rest van de accessoires moeten zorgvuldig worden gekozen. Subtiele lijstjes of kussens kunnen bijvoorbeeld heel mooi zijn. Kies de sierkussentjes in een bijpassende kleur bij je dekbedovertrek, zo creëer je één geheel. Ook kunnen manden of dozen een goede aanschaf zijn voor je slaapkamer. Hierin berg je dan al je losse spulletjes op. Zo blijft je kleine slaapkamer opgeruimd en behoud je de rustige en ruimtelijke uitstraling!

lekker slapen