Matrassen

Een belangrijk onderdeel van elke woning is natuurlijk je slaapkamer. Je kunt de slaapkamer met de meest luxe meubels, kasten en bedden inrichten, maar waar het uiteindelijk om draait is toch om een goede nachtrust te hebben. Voor een goede nachtrust is een goed bed en een goed matras van groot belang.traagschuim matrassen
Wanneer je een nieuw bed en/ of matras gaat aanschaffen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat de mogelijkheden zijn. Men kan kiezen voor een boxspring of een lattenbodem. Daarnaast zijn er op het gebied van matrassen ook verschillende mogelijkheden zo heeft men de keus uit pocketvering matrassen, traagschuim matrassen en latex matrassen.

Wat is een traagschuim matras

Een traagschuim matras is een matras dat dat zachter wordt door warmte. Het matras is gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim. Wanneer men dit materiaal indrukt, zal het langzaam in de oorspronkelijke vorm terugkeren.
Bij een traagschuim matras past het materiaal zich door de lichaamstemperatuur goed aan naar de lichaamscontouren. Hierdoor wordt het gewicht van de slapen goed over het contactoppervlak verdeeld. Er zijn hierdoor geen drukpunten, waardoor het lichaam een perfecte ondersteuning krijgt, wat weer bijdraagt aan een goede doorbloeding. Traagschuim matrassen worden hierdoor ook vaak in ziekenhuizen gebruikt.
Men maakt tegenwoordig bij luxe matrassen vaak gebruik van combinaties, waarbij bv een toplaag gemaakt wordt van traagschuim en daar onder bijvoorbeeld een pocketvering.