Uw stijl

Zit u midden in een verbouwing van uw huis of heeft u net een nieuw huis gekocht, maar weet u eigelijk niet hoe u moet beginnen met het inrichten van het huis? Om te beginnen, verzamel zo veel mogelijk foto’s van wooninrichtingen uit bijvoorbeeld tijdschriften of van internet. Maak vervolgens een “moodboard” (een groot vel waar u de verschillende foto’s op plakt) om erachter te komen wat nu echt uw stijl is. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van welke producten bij u passen en u wilt aanschaffen. Naast de foto’s kunt u ook een aantal verschillende stoffen uitzoeken.

Als u eenmaal de basis kleuren, materialen en dergelijke hebt, kunt u verder gaan kijken naar de meubels die u aanspreken. De truc is om “out of the box” te denken en veel inspiratie op te doen in het dagelijks leven.

U bent dan natuurlijk nog lang niet klaar, maar de basis voor het geheel is gelegd. Nu kunt u bijvoorbeeld naar de keuken gaan kijken. Wat voor soort keuken trekt u en past ook bij de basis die u zojuist heeft gelegd. De meest efficiënte keuken is de U-vorm keuken, dit komt doordat de loopafstanden binnen de keuken minimaal zijn. Gemiddeld zit er zo’n 120 cm tussen de twee keuken delen. Dit ligt natuurlijk ook aan de grootte van het huis en welk deel u daarvan wilt gebruiken voor de keuken.

Bent u niet zo creatief en vindingrijk dan kunt u natuurlijk bij verschillende woonwinkels binnen stappen en daar zal u door ervaren adviseurs geholpen worden. Deze adviseurs zullen u begeleiden van het begin van het proces tot u tevreden bent.