De veelzijdige vloerlamp

Blog Artikel 6Op het gebied van verlichting heb je hedendaags veel keuze en mogelijkheden. Naast de standaard verlichting zoals plafondlampen, zijn er hanglampen, tafellampen, vloerlampen en designlampen. Bent je opzoek naar een additionele lichtbron, dan is de vloerlamp de beste keuzen.

Een van de grootste voordelen van de vloerlamp, in vergelijking met andere lampen, is de mobiliteit. Ze zijn erg makkelijk te verplaatsen omdat ze over het algemeen erg licht zijn. Hierdoor kun je de lamp eenvoudig plaatsen naar een plek die meer licht nodig heeft.

Retro-, design, of landelijke vloerlampen?

Naast de functionele mobiliteit, verspreiden vloerlampen meer licht dan een basis hanglamp of tafellamp. Bij deze lampen beperkt het licht zich enkel op één plek. Een vloerlamp verlicht echter de gehele kamer en dient dus ideaal als extra sfeerlicht, als de normale lichten gedoofd zijn. Hierdoor is fungeren vloerlampen als echte sfeermakers.

Een leuke variant van de vloerlamp, is de booglamp, die het originele ontwerp te danken heeft aan Achille Castiglioni. Dit type vloerlamp brengt een extra voordeel met zich mee. Het opvallende model wordt dan ook gretig toegepast bij vele lampen. Door het gebogen design is het mogelijk om een lichtbron te laten focussen op één plek, zoals een eettafel of salontafel. De booglamp heeft voor de rest de mobiliteit van de normale vloerlamp waardoor verplaatsen een eitje is.

Van retro tot design en weer landelijk. Vloerlampen zijn in diverse stijlen verkrijgbaar. Hierdoor zijn ze er voor iedere interieur of persoonlijke stijl.