Je huis beveiligen doe je zo

De grootste nachtmerrie voor ieder persoon: er wordt ingebroken. Om een inbraak in jouw huis te verkleinen zijn er meerdere dingen nodig om te zorgen dat je ongewenste mensen thuislaat. In Nederland wordt maar ongeveer 10% van de inbraken opgelost, daarom is het belangrijk om je eigen maatregelen te nemen zodat je voorkomt dat er wordt ingebroken.

Online

Tegenwoordig delen we veel met de buitenwereld, en vooral wanneer we leuke dingen doen zoals een weekendje weg of op vakantie gaan. Dit is natuurlijk de beste gelegenheid: je vertelt de dieven letterlijk dat je de komende twee weken niet thuis bent. Want wanneer jij op vakantie bent, gaat de dief ook op vakantie: in jouw huis. Dit willen we natuurlijk niet. Het beste is om na de vakantie pas te plaatsen dat je weg bent geweest, dan kan iedereen toch mee genieten. Een handig extraatje voor vakanties is dat je het er laat uit zien of het bewoond is, dit kun je doen door te zorgen door lampen met timers of door een familielid of vriend in je huis te laten wonen voor de tijd dat je weg bent

Sloten

Je huis op slot doen is het belangrijkst. Een inbreker kapt na ongeveer 1,5 minuut met zijn pogingen om in te breken. Zorg voor goede sloten met een keurmerk (niet alle sloten hebben een keurmerk namelijk).

Extra tips

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen (zoals laptops, autosleutels en geld). Zorg ervoor dat je ook de eerste verdieping van je huis goed beveiligd is. Inbrekers zoeken namelijk naar containers of dakjes waar ze op kunnen klimmen om zou naar de bovenverdieping te gaan.

Tegenwoordig kun je in je buurt ook vaak een groepswhatsapp aanmaken als buurtpreventie. Hier kun je gekke dingen melden aan je buurtgenoten wanneer je iets ziet of hoort. Wil je nou nog meer tips en tricks? Kijk eens op extrawonen of woonkanjer voor meer handige weetjes.