Zo maak je van je badkamer een oase van rust

Voor veel mensen is de badkamer alleen een nuttige plek om te douchen of in bad te gaan. Maar waarom zou je hier niet een prachtige ruimte van maken waar je ultiem kunt ontspannen? Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je van je badkamer een echte oase van rust maken. Zo neem je elke avond plaats in een heerlijk bad en kun je alle stress van de dag weer vergeten. Maar hoe creëer je nou eigenlijk de ideale badkamer?

Meubels

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van de badkamer. Ben je dus van plan om te gaan ontspannen in je badkamer? Kies dan voor een bad in plaats van een douche. Natuurlijk kun je in een bad ook even een snelle douche nemen als je haast hebt. Een bad met massagestralen is ook erg fijn en luxe. Heb je vaak last van rug- en nekklachten? Deze klachten kunnen minder worden door het nemen van een bad met massagestralen. Bovendien komt je lichaam tot rust en wordt je doorbloeding beter. Dat is dus een bijkomend voordeel.

Een wastafel mag natuurlijk ook niet ontbreken in de badkamer. Hier bestaan tegenwoordig prachtige meubels voor. Wil je rust creëren? Kies dan voor voldoende opbergruimte onder de wastafel. Hierin kun je al je spulletjes in kwijt, waardoor het geen rommel wordt op de wastafel. Al je potjes, crèmes, make-up en toiletspullen staan namelijk netjes opgeborgen.

Bij de wastafel is goede verlichting erg belangrijk. Kies dus voor een heldere lamp bij de spiegel waarbij je je make-up goed kunt aanbrengen. Het is namelijk geen pretje als je buiten komt en je make-up ziet er opeens heel anders uit dan je dacht!

Badkamertegels kopen

Ook badkamertegels bepalen voor een groot deel de sfeer in de badkamer. Daarom is het belangrijk om mooie badkamertegels te kopen. Hou je van schattige kleine tegels? Of geef jij juist de voorkeur aan grote badkamertegels? Deze geven vaak een moderne look aan de badkamer. Het is ook leuk om deze twee soorten tegels te combineren. Kies bijvoorbeeld voor grote tegels op de vloer en kleine tegeltjes op de muur in dezelfde kleurtint. Dit geeft een prachtig effect. Wil jij je badkamer graag vernieuwen? Ga dan zeker eens op pad en ga badkamertegels kopen!

LED verlichting

Naast de heldere verlichting bij de spiegel, is sfeerverlichting ook een goede keuze in de badkamer. Een zachte sfeerverlichting is namelijk heel fijn als je in bad aan het ontspannen bent. Bovendien kan het prachtig zijn om gebruik te maken van LED verlichting op sommige plekken. Laat bijvoorbeeld een streep blauw licht onder de badrand schijnen. Dit geeft een magisch effect!